Hospiteren Studenten Lars en Cornelis helpen bij het vinden van een huisgenoot

De zoektocht naar een nieuwe huisgenoot is vaak een hele klus. De Utrechtse studenten business development & entrepreneurship Cornelis den Hartog (27) en Lars Molenaar (24) richtten daarom myHospi op: een app die het kiezen van een nieuwe huis- genoot leuker en makkelijker maakt.

Het idee voor myHospi ontstond zo’n twee jaar geleden uit hun eigen frustraties over het zoeken naar een nieuwe huisgenoot, vooral vanwege de grote hoeveelheid reacties. ,,Toen mijn studentenhuis een hospiteeravond organiseerde, kwamen er binnen 24 uur 250 mails binnen”, vertelt Lars. Het doorlezen daarvan was niet alleen tijdrovend, maar gaf vaak geen compleet beeld van de kamerzoeker. ,,Helemaal als er geen foto bij zit”, aldus Cornelis. ,,Wie je uitnodigt op de hospiteeravond is daarom vaak best willekeurig”, voegt Lars toe.

Dankzij myHospi wordt de voor-selectie voor de hospiteeravond makkelijker. Kamerzoekers maken in de app een profiel aan met foto’s, een tekstje over zichzelf en gegevens als leeftijd en studie. Met een druk op de knop kunnen ze aangeven dat ze interesse hebben voor een kamer. De bewoners van dat huis krijgen een overzicht van alle profielen van geïnteresseerden. Cornelis: ,,Je kunt ook filteren, bijvoorbeeld op leeftijd, geslacht of studentenvereniging.”Virtueel hospiteren

Heb je uit alle geïnteresseerden een aantal potentiële huisgenoten gevonden die je wilt uitnodigen voor een hospiteeravond? Via de app kun je profielen liken en iedereen in één keer uitnodigen. In coronatijd wordt voornamelijk virtueel gehospiteerd, dus hebben de studenten hun app hierop aangepast. ,,Je kunt verschillende tijden aangeven en per tijdsvak een link naar een videocall toevoegen.”

myHospi is gratis en zal dat blijven, verzekeren Cornelis en Lars. ,,Het zou onzin zijn om te moeten betalen, terwijl je niet eens weet of je een kamer gaat vinden”, denkt Lars. ,,Wij vinden het supertof dat we iets gecreëerd hebben dat door duizenden mensen wordt gebruikt. Dat is onze drijfveer.’

myHospi
Lars Molenaar
Cornelis den Hartog
Foto: Rianne Groenhart

Bron: AD.